Час по-рано започна изборният ден в Турция

Очаква се висока избирателна активност
14 ное 2021 08:28, Анисия Иванова
12
Час по-рано започна изборният ден в Турция
Снимка: БГНЕС, архив

Изборният ден в Турция започва с един час по-рано. С най-много секции зад граница, най-много машини и най-много предварително подадени заявления се провежда вотът в Турция. Този път броят на секциите е 126, а машините 96.

По традиция напрежение в изборния ден тук има заради попълването на декларациите. Този път още в методическите указания е описано, че те могат да бъдат предварително попълнени и подписани, съобщи БНР.

Още по темата

През април Турция беше в пик на Covid пандемията, през юли беше сезонът на отпуските, сега тези два фактора ги няма и се очаква висока избирателна активност.

В Истанбул и региона има 38 секции, а в град Бурса те са 35. Заради вота две в едно – президентски и парламентарен, в секциите има по две машини. В 15 от секциите в Истанбул ще се гласува машинно, а в Бурса броят им е 14.

Неясно е как решението на ЦИК за 100%-но броене на разписките от машините ще се отрази на отчитането на изборните резултати и закриването на секциите. Членовете на секционните комисии вече се готвят за дълга изборна нощ. На изборите през април гласуваха около 22 хиляди турци с български паспорти, а през юли около 28 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: изборипарламентТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Значи турци с български паспорти могат да гласуват, българин с канадски, не може да е министър?
7
0
 
0
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
До АнонименСамо човек с комплекс за малоценност може да напише това !
6
0
 
2
 
! Отговори
Предложение: преди 2 години
Щом като в Турция могат да си попълват документите извън секциите, тогава няма защо изобщо да ходят до там - ще им попълнят на всички бюлетините "За ДПС", ще ги пуснат и готово! То и да ходят до урните, ще е все тая!
5
2
 
3
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Ottoman Какво ни интересува добро, или лошо си видял от бАлгарите? Ходи питай бАлгарите за това!
4
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
толкова са нагли ние не желаем техните гласове защото вкарват една турскакорпорация в нс да си направят бълг партия в турския парламент и с нас да не сезанимават доброволно се изселиха впрегнати във волски каруци те се определяткато турци какъв им е келепира от това че гласуват за корпорацията никакъв
3
0
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
не си на център
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората в Турция са по българи от българите в България.Вдички гласуват за по добро.Познавам българи които никога не гласуват и все се оплакват от държавата.За това аз като българин и християнин ще гласувам за Мустафа президент обединител на всички българи не разцепник .30 години не им стигнаха да се накрадат.
1
3
 
11
 
! Отговори
закон преди 2 години
Койо не може да 4ете и пише на български ,да няма право да гласува !!!